Welcome to Our Website

Peyniri dondurucuda ne kadar süre saklayabiliriz? Asla yeniden dondurmayın!

Önemli nüans: Kesilen peynir parçası ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre saklanır. Bütün bir blok altı aya kadar, peynir dilimleri ,3 ay; küçük parçalar, bir buçuk aya kadar yenilebilir kalacaktır.

Peyniri dondurucuda saklamak için birkaç önemli kural:

Ürünü paketlemeyi unutmayın, aksi takdirde hava koşullarına maruz kalacak ve yabancı kokuları emecektir. Hava geçirmez plastik kaplar, bir tabaka folyo veya parşömen kullanın. Peyniri dondurucunun ayrı bir bölmesine, balık, et ve belirgin kokusu olan diğer ürünlerden uzağa koymak daha iyidir.

Ürünü unutmamak ve son kullanma tarihinden sonra kullanmamak için peynirin ambalajının üzerine dondurucuya yerleştirme tarihini işaretleyin.

Asla yeniden dondurmayın!

Farklı peynir türlerini aynı pakete koymayın ki kokuları birbirine karışmasın. Satın alınan peynir zaten plastik bir torbaya yerleştirilmişse, yenisiyle değiştirmenize gerek yoktur. Son kullanma tarihi geçmiş ürünü düşük sıcaklıklarda saklamaya çalışmayın.

Tavsiye! Pahalı mavi peynirleri büyük miktarlarda satın almayın, dondurucu bunları uzun süre saklamanıza izin verse de kalitesi önemli ölçüde azalır.

Peynirin küflenmemesi için buzdolabında nasıl saklanır?

Peynir 250-500 gr’lık parçalar halinde kesilir.Peyniri 1-1,5 cm kalınlığında dilimler halinde saklamanın zorluğu parçaların birbirine yapışmasıdır. Rendelenmiş peyniri dondurmayı deneyin. Torbalara porsiyonlara bölünür, tüm havayı sıkın ve sabitleyin (bir tutturucunun olması iyidir). Diğer bir seçenek ise önceden çözülmüş bir bloktan rendelenmiş peynir yapmaktır.

Buz çözme:

Yavaş yavaş yapılması gerekiyor. Öncelikle ürünü çıkarıp buzdolabının alt rafına yerleştirin. Birkaç saat sonra peyniri cihazdan çıkarın ve tezgahta erimesini bekleyin. Çözdürme işlemi ne kadar eşit şekilde ilerlerse görünüm orijinaline o kadar yakın olacaktır.

Şimdi en önemli şeye gelelim: Çözülmüş peyniri daha fazla nasıl kullanabiliriz?

Ondan yapılan atıştırmalıklar artık o kadar estetik görünmüyor, bu nedenle fermente süt ürününü sıcak sandviçlerin üzerine yayın, sandviçler, talaşlar pizza veya makarnayı doldurmak için faydalı olacak, küpler peynir çorbasında hızla çözülecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir